Българската компания за търговия с оръжия с 20-годишна история Armaco е

...
Българската компания за търговия с оръжия с 20-годишна история Armaco е
Коментари Харесай

Българска компания за търговия с оръжия ще прави бизнес с най-богатия човек в Индия и 11-я най-богат в света

Българската компания за търговия с оръжия с 20-годишна история Armaco е създала съвместно дружество с дъщерното сдружение на индийският конгломерат Adani Enterprises - Agneya Systems Limited, заяви.

Целта на новоучреденото Armada Defense Systems Limited.

Мажоритарния дял в Armada Defense Systems Limited (56%) има Agneya Systems, а Armaco държи останалите 44%, написа в декларация на Adani Enterprises до Националната фондова борса на Индия.
 Войната като бизнес: Кои страни купуват оръжия от България?
Войната като бизнес: Кои страни купуват оръжия от България?

Бомби, торпеда, реактивни снаряди, какво още изнася страната ни

Компанията, която е записана в индийския щат Гуджарат, към момента не е почнала активност. Контролиращият акционер закупи 5 600 акции на Armada Defense Systems по 10 INR всяка, което допуска инвестиция от 56 000 INR (633.23 евро).

Armaco е българска компания профилирана в експорт и търговия на артикули от български, европейски, източно-европейски, съветски и други производители от отбранителната промишленост. В портфолиото на компанията влизат оръжия, муниции, оптични устройства и съставни елементи за муниции, излиза наяве от на компанията. 
 Американците купуват рекорден брой оръжия
Американците купуват рекорден брой оръжия

18 милиона броя оръжия са продадени през тази година до момента

Adani Enterprises е водещата компания на една от най-големите бизнес организации в Индия  Adani Group. Тя е благосъстоятелност на 11-я най-богат човек в света и най-богатия човек в Индия съгласно класацията на Forbes - Гаутам Адани, който има благосъстояние в размер на 90 милиарда евро. Адани управлява пристанище Мундра в родния си щат Гуджарат и е най-големият оператор на летища в Индия.

През 2022 година Адани закупи индийските активи на швейцарската компания Holcim за 10,5 милиарда $, с цел да стане вторият по величина производител на цимент в Индия.

Адани желае да бъде най-големият производител на зелена сила в света и сподели, че ще влага до 70 милиарда $ в планове за възобновима сила.
 Гаутам Адани
Гаутам Адани

Диверсифицираното портфолио на Adani Enterprises е разграничено на енергийни и комунални услуги, превоз и логистика и нововъзникващи бизнеси. Понастоящем Adani Enterprises Limited се концентрира върху бизнеси, свързани с летища, пътища, ръководство на водите, центрове за данни, слънчево произвеждане, защита и галактическо пространство, хранителни масла и храни, минно дело, интегрирани решения за запаси и интегрирани селскостопански артикули, написа още на на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР